Veilig Ondernemen

Het bestuur heeft een samenwerkingsverband opgezet tussen ondernemers van de betrokken bedrijventerreinen, de gemeente Leiden, Brandweer, Politie en overige belanghebbende. Onder het motto "Schoon, Heel en Veilig" heeft deze samenwerking tot doel een veilig(er) bedrijventerrein en de mogelijkheid elkaar te wijzen op zijn/haar verantwoordelijkheden. Jaarlijks worden met alle betrokken partijen schouwrondes gelopen.

DatumLocatieTijdWat
7 april 2020Sligro11.30 - 13.00 uurSchouwronde (grote ronde)
3 november 2020Sligro19.00 - 20.00 uurSchouwronde (kleine ronde)


Onderwerpen die tijdens de evaluaties en de schouwrondes aan de orde komen zijn o.a.:

GroenonderhoudVerlichtingOpenbare ruimte
VerkeerveiligheidParkerenVergunningen
HandhavingBereikbaarheidCriminaliteit


Ondernemers zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de evaluaties en de schouwronde. U kunt zich middels het contactformulier  aanmelden. Daarnaast kunt u als ondernemer zelf ook een bijdrage leveren aan Veilig Ondernemen:

Verlichting
De bedrijventerreinen kennen diverse donkeren plekken op eigen terrein, die wel toegankelijk zijn in de avond- en nachturen. Daarnaast werkt niet altijd alle aanwezige verlichting. De intensiteit van de verlichting van de openbare ruimte en de eigen terreinen is niet altijd in balans.

Zorg ervoor dat aanwezige verlichting werkt of plaats extra verlichting. Voorzie verlichting van bewegingsdetectie.

Toegankelijkheid terreinen en panden
Nooduitgangen zijn niet toegankelijk, deze worden geblokkeerd door opgestapelde pallets of andere goederen of geparkeerde voertuigen. Eigen terreinen worden afgeschermd door hekwerken. De brandweer moet in het geval van een calamiteit de gebouwen en waterwinning snel kunnen bereiken. De brandweer heeft niet van alle hekwerken de beschikking over een sleutel en zal in het geval van een calamiteit het hekwerk moeten forceren, wat ook weer vertragend werkt en zorgt voor bijkomende schade.

Zorg dat nooduitgangen toegankelijk zijn en controleer dit regelmatig.
Plaats een sleutelbuis bij hekken voor de brandweer om hen snel toegang te geven tot uw terrein bij een calamiteit.

Wilt u uw bedrijfspand eens onderwerpen aan een veiligheidscheck? Download dan nu de brandveiligheidsscan.

Containerbranden kunnen veel schade veroorzaken én de verzekering keert niet altijd uit! Lees hier het hele bericht.

Parkeren
Het parkeren van medewerkers en bezoekers dient zoveel mogelijk op eigen terrein plaats te vinden. Door de historie blijkt het niet voor alle bedrijven mogelijk te zijn. Door de aanpassing van de Rooseveltstraat zijn er in dit gedeelte van het bedrijventerrein meer openbare parkeerplaatsen gecreëerd. Deze parkeerplaatsen worden ook gebruikt door grote voertuigen. Grote voertuigen mogen hier niet langdurig geparkeerd worden. Ook mogen aanhangers niet woren gestald op de openbare parkeerplaatsen.(Vanaf 3de kwartaal 2016 is betaald parkeren in de straat ingevoerd.)

Zorg voor voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.
Meld lang geparkeerde grote voertuigen bij de Parkmanager.