Gemeente wil fietsroute Zoeterwoudseweg/Vrijheidslaan verbeteren

Gemeente wil fietsroute Zoeterwoudseweg/Vrijheidslaan verbeteren

De Zoeterwoudseweg en de Vrijheidslaan zijn onderdeel van de doorgaande regionale fietsroute tussen het centrum van Leiden en Zoetermeer. Voor de veiligheid en het comfort van de fietser wordt deze route opnieuw ingericht. Deze plannen zijn gebaseerd op de ‘Nota Herijking Fietsroutes’ die de gemeenteraad heeft vastgesteld. De gemeente combineert werkzaamheden om overlast te beperken, om die reden worden gelijktijdig met het aanpassen van de fietsroute de bushaltes voor iedereen toegankelijk gemaakt. Ook wordt gewerkt aan de wegfundering en worden trottoirtegels vervangen. Dit alles in afstemming met het naastgelegen project Watergeuskade.

Inventarisatie
Het verbeteren van de fietsroute over de Zoeterwoudseweg en het kruispunt met de Vrijheidslaan doen we graag samen met u. U woont tenslotte in de buurt van deze fietsroute. Graag horen wij uw vragen, zorgen en suggesties over deze fietsroute. Het project start met een inventarisatie. Wij doen dit op locatie in uw eigen straat.

Graag nodigen wij u uit op:

Datum: dinsdag 26 november 2019
Tijd: 19.00 uur
Locatie: Startpunt kruising Zoeterwoudseweg/Tomatenstraat
We lopen vanaf de kruising Zoeterwoudseweg/Tomatenstraat richting de Vrijheidslaan. Onderweg kunt u natuurlijk ook bij ons aansluiten.

Daarna
Na de inventarisatie werkt de gemeente aan een schetsontwerp. U ontvangt een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst waarop wij u meer vertellen over de plannen en vragen beantwoorden.

Leiden fietsstad
Leiden is een echte fietsstad: twee van de drie Leidaren fietst dagelijks. En we doen het goed want Leiden is de derde fietsstad van Nederland. De gemeente wil het fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken onder andere met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes en meer stallingen bij stations, in het centrum en in de wijken. Meer fietsen zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Informatie
Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.
Kunt u niet aanwezig zijn? Dan kunt u uw vragen, wensen en zorgen ook mailen naar d.ploeger@leiden.nl